Közélet

Vértes András: Most már Járai is azt mondja, amit én

Vértes András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott: a válságkezelést illetően nincs jelentős eltérés a gazdasági szakemberek között, ma már Járai Zsigmond is szinte azt mondja, amit ő, vagy ha tetszik, fordítva.

Vértes András leszögezte: rendelkezik gazdasági programmal, bár annak pontos számait még nem dolgozta ki. Mint mondta, a válságkezelés fő pontjai tekintetében a közgazdászok többsége egyetért, ma már a Reformszövetség javaslata sem tekinthető radikálisnak és mostanra "Járai Zsigmond is azt mondja, amit ő, vagy fordítva".

Arra a kérdésre, vállalja-e a korábbi nyilatkozatát, miszerint a kiadáscsökkentést nem lehet a szegények és nyugdíjasok terhére elvégezni, a GKI Gazdaságkutató vezetője úgy válaszolt: nem lehet kizárólag a rászorulókra terhelni a döntések következményeit. Hozzátette, hogy mások sem tettek ilyen javaslatot.

A közgazdász részben az állami kiadások csökkentésében, részben adóemelésben látja az egyensúly helyreállításának módját. Vértes András természetesnek találja, hogy a leendő miniszterelnök számára fontos a minél szélesebb körű támogatás. Nem kommentálta a jelölése egyéb politika vonatkozásait.

miniszterelnök kormány program Vértes gazdaság válság
Kapcsolódó cikkek