Közélet

MDF: "Ez egy kutyakomédia!"

Az MDF országos választmányának vasárnap délutáni üléséről idő előtt távozó Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere azt közölte az újságírókkal: nem kíván „kutyakomédiában” részt venni. Porkoláb Mátyás, az MDF volt budapesti elnöke azt mondta, ő 21 éve tagja a pártnak, és nagyon bízik abban, hogy meg tud újulni a demokrata fórum.

A választmányi ülés délután három órai kezdete után két órával az MDF budapesti, Szilágyi Erzsébet fasori székháza előtt az MDF-es politikus azt mondta: a testület egyelőre nem döntött, ám nincs kétsége a „végkifejletről” - írta a bama.hu az MTI cikke alapján.

Mint mondta, valószínűleg törölni fogják Hock Zoltánt, Katona Kálmánt és Pettkó Andrást az MDF soraiból. Távozása okaként azt közölte: neki ebből ennyi elég volt. Az MTI kérdésére elmondta: a három érintett „nagyon higgadtan elemezte a helyzetet, ami miatt ide jutott az MDF-frakció”. Hozzátette: a három képviselő jelezte azt is, hogy bizonyos feltételekkel belépnének egy új MDF-frakcióba.

A néhány perccel később távozó Porkoláb Mátyás, az MDF volt budapesti elnöke az újságíróknak szintén azt mondta: „folyik a küzdelem”, és még nincs döntés a kizárásokról. Ez egy hosszú és szomorú MDF-es történet – fogalmazott, hozzátéve: reméli, hogy a választmány tagjai bölcsek lesznek és a kizárásról szóló vitát elhalasztják a június 7-i EP-választás utánra.

Arra a kérdésre, lesz-e még MDF, azt mondta: ő 21 éve tagja a pártnak, és nagyon bízik abban, hogy meg tud újulni az MDF. Mint fogalmazott, „nem ezzel a hangulattal, egy más hangulatra van szükség, visszatérni egy demokratikus hangvételhez”. Ami most itt zajlik, az nem erről szól – fűzte hozzá.

katona Dávid Ibolya kizárások pettkó zoltán MDF-ügyek hock zoltán
Kapcsolódó cikkek