Közélet

Tovább folytatódnak a cigányok elleni támadások

Rálőttek egy cigányok lakta házra a Somogy megyei Táska nevű településen. A cigánysor utolsó házát négy lövés érte, senki sem sérült meg. A keddre virradóra történt támadáskor két lövedék az ablakon át hatolt az épületbe, míg a másik kettő a falba fúródott

Megerősítették a rendőri jelenlétet a Somogy megyei Táska nevű településen, ahol állítólag rálőttek egy cigányok lakta házra. A cigánysor utolsó házát négy lövés érte, senki sem sérült meg - tudósít a BAMA a távirati iroda alapján 

A keddre virradóra történt támadáskor két lövedék az ablakon át hatolt az épületbe, míg a másik kettő a falba fúródott – ezt állítja Horváth Gyula, a szomszédos, Lengyeltóti település roma civil szervezeti vezetője. 

A Somogy megyei rendőrség szóvivője nem nyilatkozott az ügyben az MTI -nek. Az Országos Cigány Önkormányzat megyei irodavezetője viszont egy másik esetről is beszámolt. 

 Bogdán Sándor elmondta, hogy Bereg és Kutas között vasárnap délután biciklijüket toló roma fiatalokra lőtt rá autójából kiszállva egy férfi, de itt sem sérült meg senki. A fiatalokat a nagyatádi rendőrségen kihallgatták, és megindult a nyomozás – tette hozzá.

cigány lövés rendőr
Kapcsolódó cikkek