Közélet

Vérszemet kaptak a drogfutárok?

Úgy tűnik, vérszemet kaptak a kábítószercsempészek, a ferihegyi utasoknál az elmúlt napokban kétszer is találtak a vámosok illegális porokat – közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A röntgen buktatott le egy Ecuadorból érkező portugál férfit: poggyászában a berendezés a varrások, illetve zipzárak mellett szerves anyag jelenlétét mutatta, ezért ezeket a részeket a vámosok megbontották. A rejtekhelyből összesen 2750 gramm súlyú fehér por kerül elő, mely a kábítószer tesztekre kokainként reagált. A 60 millió forintot meghaladó értékű kábítószert a pénzügyőrök lefoglalták és az utas ellen eljárást indítottak.
 
Egy másik egyik esetben egy Kairóból érkező magyar férfi jelentkezett belépésre, akinek a feladott poggyászában 1800 gramm hasist találtak a vámosok.

Ezután átvizsgálták a férfi kézicsomagját is, melyből további 6,4 gramm hasis, illetve 1,4 gramm heroin került elő. A több mint 3,5 millió forint értékű kábítószert a pénzügyőrök lefoglalták. A vámnyomozók elfogták a kábítószer megrendelőjét is, mindkettejüket őrizetbe vették és ellenük visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indítottak.

futár Ferihegy vámnyomozók drog
Kapcsolódó cikkek