Közélet

"Demszky alkalmatlan a főváros vezetésére" - véli a többség

A budapestiek kétötöde tartja alkalmasnak Demszky Gábort a főváros vezetésére, míg 55 százalékuk inkább nem vagy egyáltalán nem gondolja ezt róla – derül ki a Progresszív Intézet kutatásából.

A budapestiek csupán kétötöde tartja Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármestert alkalmasnak a főváros vezetésére - olvasható a Progresszív Intézet és a Publicus Intézet kutatásában .

A Margit-híd felújítása körüli viszontagságok, a soha véget nem érő 4-es metró története, vagy a fővárosi költségvetés körüli hosszas viták és konfliktusok, illetve aktuálisan a főpolgármester vagyonadóval kapcsolatos kritikája, annak kapcsán pedig a vélt vagy valós pártátvételi ambíciói mind olyan ügyek, amelyek Demszky nevének folyamatos közbeszédben tartásáról gondoskodtak.

A válaszadók átlagosan 2,5-ös osztályzatot adtak Demszky Gábor elmúlt négy éves tevékenységére. Valamivel pozitívabb Demszky megítélése nagyobb távlatban nézve: tízből öt válaszadó szerint Demszky Gábor működése az elmúlt 20 évben inkább a város javát szolgálta.

Progresszív Intézet Publicius Demszky Gábor
Kapcsolódó cikkek