Közélet

Fodor távozik a parlamentből – "Osztódó" SZDSZ?

Fodor Gábor az őszi ülésszak kezdetétől lemond képviselői mandátumáról - közölte a politikus az SZDSZ elnökeként tartott utolsó sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

Mint hozzátette, egy évvel korábban, amikor elnökké választották, egy rendkívül nehéz helyzetben lévő pártot vett át, és az volt a meggyőződése, hogy tennie kell egy kísérletet arra, hogy a támogatottságot növeljék, miközben még inkább érvényre juttatják a liberális értékrendet – írja a hvg.hu az MTI nyomán.

Akkor az volt a célja, hogy kirántsa az SZDSZ-t öt százalék körüli párt helyzetéből. Ezért kezdte el azt a programot, amelynek során először párbeszédet akart mindenkivel folytatni, emellett pedig programot kért a kisebbségi kormánytól, azzal a céllal, hogy ha az nem elfogadható, akkor támogatni kell a szakértői kormány megalakítását, majd pedig az előrehozott választás megtartását.

Ugyanakkor ő fontosabbnak tartotta a pártegységet, mint hogy ezt a programját akár a "párt osztódása útján is" végigvigyék, de a választók ezzel már láthatóan nem értettek egyet - fejtette ki.

mandátum SZDSZ Parlament Fodor pártelnök
Kapcsolódó cikkek