Közélet

Politikai botrány - Mégsem emlékeznek örökké Jacksonra?

Sheila Jackson Lee demokrata szenátor Michael Jackson tegnapi búcsúztatásán felmutatott egy nyilatkozatot, amely szavai szerint örökké emléket állít majd a popsztár nagyságának. Csakhogy a szöveget először el kell fogadnia a Háznak, az ötlet pedig máris vihart kavart.

A texasi demokrata képviselő tegnap Michael Jackson Los angelesi búcsúztatásán mutatta fel az aranypecséttel ellátott határozat bekeretezett változatát. Mint mondta, a dokumentum, amelyről a későbbiekben döntenek a honatyák, örökké emlékeztet majd a sztár jótékonysági tevékenységére - jelenti az AP.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű: Peter King New York-i republikánus képviselő korábban egy a YouTube-on látható videóüzenetben "perverz, pedofil gyerekmolesztálónak" nevezte Michael Jacksont és közölte: mindent elkövet majd, hogy az emlékét őrző dokumentumot nem fogadják el.

A jelentős jótékonysági tevékenységet végző személyeket posztumusz méltató határozatokat általában könnyen megy át az amerikai törvényhozáson. Az illetékes bizottság után a képviselők látható többsége fogadhatja el a határozatokat. Ha valaki ellenzi a döntést, géppel rögzített szavazást kérhet, ebben az estben kétharmados többség szükséges az elfogadáshoz. Jelenleg Peter Kinget csak egy képviselő támogatja a határozat elfogadásának megakadályozásában.

temetés képviselő Michael Jackon jótékonyság búcsúztatás
Kapcsolódó cikkek