Közélet

Sokan minősítik Gyurcsányt, akik korábban a hátsó feléhez törleszkedtek Szigetvári szerint

Felfrissített belső kultúrával rendelkező, teljesítményelvű pártra van szükség - nyilatkozta a Népszabadságnak Szigetvári Viktor, az MSZP korábbi kampányigazgatója.

"Először is engem zavar, hogy sok olyan politikus minősíti Gyurcsány teljesítményét, aki a bokájáig sem ér fel, ráadásul korábban a hátsó feléhez törleszkedett. Ezeknek a funkcionáriusoknak akkor lenne joguk kritizálni, ha akkor és ott vagy elmondják véleményüket, vagy érdemi alternatívát mutatnak." - mondta Szigetvári Gyurcsánnyal kapcsolatban, majd hozzátette: "Gyurcsány Ferenc kormánya számos hibát követett el. A gazdasági válság pedig az utolsó esélyét is elvette annak, hogy a népszavazás után meggyengült politikai szerkezetben változás történhessen. Voltak olyan improvizációk is, amelyek nem segítették a kormány sikerét. És a végjátékban hatalmi, politikai pozícióját nagymértékben gyengítették pártelnöki teljesítményének hiányai. Kormányfőként olyannyira le volt terhelve, hogy nem maradt ideje és politikai integráló ereje, szerveztető képessége a pártra, így az elmúlt két év jórészt elvesztegetett idő volt a szervezeti felkészülés szempontjából. Ebben saját magammal szemben is van düh, mert 2006-ban nem voltam elég erőszakos ahhoz, hogy több szerepet vállalhassak a párt szervezési munkáiban. A miniszterelnök egyértelművé tette, hogy ezt nem akarja. Meg kellett volna tennem mégis, talán több hasznot hozott volna neki, de a baloldalnak is."

Arra a kérdésre, hogy most van lehetősége mélyebben részt venni a párt szervezésében, Szigetvári ezt mondta: Jelenleg a miniszterelnök kabinetfőnöke vagyok. Anélkül, hogy magamat verejtékes sztahanovistának állítanám be, ez megterhelő munka. A kampányból tehát most nem tudnám felelősen kivenni a részemet. Szekeres Imrével ma is jó kapcsolatot ápolok, meg is kért, hogy vegyek részt a választási előkészítő bizottság munkájában; örömmel meg is teszem. Ennél több szerepem novemberig nem is lehet, a folytatást meglátjuk akkor.

Gyurcsány MSZP szigetvári Szekeres
Kapcsolódó cikkek