Közélet

APEH árverés: golflabda, dobermann, családi ház

Licitálhatunk golflabdára, ananászra, dobermannra, 11 milliós Mercedesre, 6 milliós esztergagépre vagy éppen kerti hintára mászókával: egyre több, adótartozás miatt lefoglalt ingóságot és ingatlant hirdet meg árverésre az APEH – írja az index.hu.

Az adóhatóság tájékoztatásából kiderül, hogy idén az első fél évben 13 százalékkal több ingóságot és 9 százalékkal több ingatlant hirdettek meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ennek ellenére a tavalyinál csak valamivel több ingóságra és jóval kevesebb ingatlanra talált vevőt az APEH, és érezhetően kevesebb pénzre is tett szert ebből - írja a portál.

Az árverésen elment ingóságok darabszáma 6 százalékkal nőtt, mégis a tavalyinál kevesebb, 14 százalékkal kisebb bevételt realizált az adóhatóság ezekből. A sikeres ingatlanárverések száma negyedével, az ebből befolyó bevétel pedig közel harmadával esett vissza. Ezek mögött a fizetőképes kereslet csökkenését, ha úgy tetszik, a válság hatását látja az adóhatóság.

Tavaly átlagosan a becsérték felét sem érte el az az összeg, amennyiért végül leütötték a sikeres árveréseket, idén átlagosan már a becsérték 61 százalékával lehet egy terméket elvinni.

ingóság ingatlan árverés APEH
Kapcsolódó cikkek