Közélet

Gigászok harca: Lendvai-Morvai csörte a Magyarok Nyilai miatt

Összeugrott az MSZP és a Jobbik amiatt, hogy egyes értesülések szerint a radikális párt néhány tagja kapcsolatot tarthatott fent a Magyarok Nyilai nevű csoporttal.

Érdekes MSZP-Jobbik csörtét láthattunk az elmúlt napokban: először Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szólította fel Morvai Krisztinát lemondásra, majd a Jobbik ítélte el a baloldali politikust, amiért terrorista csoportokkal kísérli meg összemosni a pártot.

Az ügy pikantériája, hogy az érintett Magyarok Nyilai csoporttal kapcsolatban a tavalyi év egyik legnagyobb politikai komédiáját láthattuk Draskovics Tibor robbantásos videója kapcsán.

Az ügyészség szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy egyes jobbikos politikusok aktív kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai "terrorista halálbrigáddal". Elfogadhatatlan, hogy Morvai Krisztina azután is kiáll Budaházy György védelme mellett, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint ő a Magyarok Nyilai szervezet katonai vezetője - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

 A Magyar Szocialista Párt arra szólítja fel Morvai Krisztinát, hogy mondjon le európai parlamenti mandátumáról, mert nem képviselheti az EP-ben az országot egy olyan ember, aki védelmet kér a megalapozott gyanú szerint egy "terrorista halálbrigád" vezetőjének - hangsúlyozta a pártelnök.

A válasz nem sokáig váratott magára: "Lendvai Ildikó aljas módon igyekszik összemosni a Jobbikot az általa vizionált terrorizmussal. Az MSZP-nek láthatóan úgy kell a figyelemelterelés, mint egy falat kenyér, hogy az emberek ne érezzék át az ország súlyos helyzetét, amelynek kialakulásáért elsősorban a kommunista utódpárt kormányzása felelős" - felelte a Jobbik, a párt honlapján közzétett sajtóközleményben.

Természetesen a személye elleni támadást Morvai Krisztina sem hagyta válasz nélkül: Az MSZP – az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja – végnapjait éli. Számukra az volt a „rendszerváltás”, hogy a munkások feje felől fillérekért leprivatizálták a gyárakat, lenyúlták a téeszeket, s összeépülve a nemzetközi nagytőkével nyomorba döntötték és kifosztották Magyarországot. Gondosan megszüntettek mindent, ami az előző rendszert sokaknak elviselhetővé tette – a munka biztonságát és a viszonylagos szociális biztonságot -, de meghagyták a hazudozást, a félelemben tartást és 2006-tól visszahozták a terrort - hangzott el a képviselőnő szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a barikád.hu közölt.

Lendvai Ildikó MSZP Jobbik Morvai Krisztina
Kapcsolódó cikkek