Közélet

Van, amire a szocialisták büszkék

Nemcsak annyi a tétje ennek a választásnak, hogy melyik párt kerül kormányra, hanem az, hogy az elkövetkező években milyen értékrend, világkép szerint élhetnek a magyar emberek - jelentette ki Mesterházy Attila.

Mesterházy úgy vélte, van mire büszkének lenni, mert az országban lépten-nyomon fejlesztésekbe botlunk, Magyarország igenis épült és szépült az elmúlt nyolc évben. A válságkezelés egy igazi felelős döntés volt, egy valódi nemzetmentő döntés - vélekedett a szocialista politikus a Népszava tudósítása szerint.

Kiemelte: az MSZP-nek van programja, ellentétben a Fidesszel, amely csak a "gyertek utánunk bekötött szemmel az ismeretlenbe" politikáját képviseli, és csak elszólásokból ismerhetjük meg terveit. Mesterházy felidézte, hogy ebben a választási kampányban "a fideszes politikus neve hallgass", mert aki eddig megszólalt bármilyen témában, azt "rögtön leradírozták a palettáról".

A szocialisták kormányfőjelöltje szerint Orbán Viktor nem képes változást hozni Magyarország számára, mert ő "az elmúlt húsz évben ugyanazt csinálja". Igazi változásra csak az MSZP képes, amely már megmutatta, hogy saját hibáit is felismeri, ehhez képest változtat és cselekszik.

Hangsúlyozta: "meg kell mutatni, hogy többen vagyunk, mint gondolnák", hogy az MSZP erős és a nemzet javát akarja. Jelenleg a szocialista párt az egyetlen olyan erő, amely hitelesen képviseli értékeit, eszméit és meggyőződését, és képes megvalósítható programot nyújtani.

MSZP Mesterházy Attila szocialista párt választsások
Kapcsolódó cikkek