Közélet

Búcsú: Hiller, Szekeres és Gráf 6 millió 600 ezerrel távozik

A leköszönő állami vezetők közül a legtöbb pénzt: több mint 6 millió 600 ezer forintot a földművelési, az oktatási, a honvédelmi, és a társadalompolitikai miniszter viheti majd haza.

14 tárcavezető vehette át megbízatását a köztársasági elnöktől tavaly. A Bajnai kormány miniszterei éppen egy éve tették le az esküt az Országgyűlésben.

A törvény szerint azok, akik több mint 3 évig voltak állami vezetők, 6 havi fizetést kaphatnak távozáskor. Annak pedig aki, kevesebb, mint 3 évig volt miniszter vagy államtitkár 3 havi fizetés jár.

6,611,400 forinttal távozhat Gráf József földművelési, Hiller István oktatási, Szekeres Imre honvédelmi és Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, valamennyien hathavi fizetésüket kapják meg búcsúzóul.

4.522.200 forint Bajnai Gordon miniszterelnöki végkielégítése, ezt az RTL Híradó úgy tudja, a miniszterelnök jótékonycélra felajánlja. 3,305,700 forintot kap majd a legtöbb miniszter.

Balázs Péter külügy, Herczog László szociális, Hónig Péter közlekedési, Oszkó Péter pénzügy, Szabó Imre környezetvédelmi, Székely Tamás Egészségügyi, Varga István gazdasági, és Varga Zoltán önkormányzati miniszter. Ezen felül a bent ragadt szabadságukat is megválthatják majd.

A munka törvénykönyve alapján a bent ragadt szabadságokat ki kell fizetni a munkáltatónak.

„Jelen helyzetben az ország olyan rossz állapotban van, hogy akik ezt a mély válságot és ezt a rossz állapotot előidézték, azok a fizetésüket sem érdemlik meg sok esetben, nemhogy a végkielégítésüket. Ezt fontolják meg, mielőtt felveszik a végkielégítésüket azt javasoljuk” – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

ministeri végkielégítés Hiller Szekeres
Kapcsolódó cikkek