Közélet

10 ezer embert ölhettek volna meg a lefoglalt morfinnal

Két kilogrammnyi morfint foglaltak le a napokban a vámnyomozók. Mint Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője elmondta: ez volt az első morfinlefoglalásuk. Az egyik gyanúsított hivatásos rendőr.

Bűnügyi információk alapján szervezték meg azt az akciót, melynek során Budapesten, kábítószer-szállítás közben értek tetten négy magyar állampolgárságú férfit a vámnyomozók. A gépkocsiból előkerült nagy tisztaságú morfinból 10 ezer halálos adag állítható elő.
 
A morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 milligramm is halált okoz, de kábítószer-élvezők is használják a kívánt mámor eléréséhez. Két kiló morfinból, nagyon egyszerű vegyészeti beavatkozással 3,5 kg-nyi, 50 százalék tisztaságú heroin állítható elő, melynek fekete piaci értéke közel 15 millió forint.

Az elfogás során derült ki, hogy a tetten ért négy gyanúsítottból az egyik hivatásos rendőr, ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

drogfogás morfin Bűnügyek
Kapcsolódó cikkek