Közélet

Égig érő dokumentumhalmazt adnak át Bajnaiék a Fidesznek

Teljes a leltár, minden információ szerepel az átadás-átvételi dokumentumokban – jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő a csütörtöki tájékoztatón. A dokumentumokat ma délutántól bárki megnézheti a minisztériumok honlapján.

Március 17-e óta több száz ember több ezer órát dolgozott az átadás-átvételi dokumentumokon – avatott be a kulisszatitkokba Szollár Domokos kormányszóvivő a csütörtöki tájékoztatóján.

Egymásra rakva csaknem 3 méter magas dokumentumhalmaz gyűlt össze, amelyben a kormányszóvivő elmondása szerint minden olyan információ szerepel, amely lehetővé teszi, hogy az új kormány minél előbb megkezdhesse munkáját.

Szollár Domokos elmondása szerint az átadás-átvételi dokumentumokat korábbi ígéretükhöz híven már ma délutántól elkezdik felölteni a minisztériumok honlapjára, így azokat bárki megtekintheti.

A tárcák azonos struktúrájú átadás-átvételi dokumentumokat készítettek, amelyben többek között a tárcák költségvetéséről, a folyamatban lévő uniós társfinanszírozású projektekről, a következő kormányra váró személyzeti feladatokról is számot adtak.

A kormányszóvivő a csütörtöki tájékoztatóján azt is hangsúlyozta, hogy a kormány a tartalékul szolgáló 205 milliárdból eddig csak 18 milliárdot költött el, s hozzátette azt is: áprilisra az államháztartási hiány 72 százalékát költötték el, s ez kedvezőbb a várt adatoknál.

A tegnap napvilágot látott GDP-adatok kapcsán Szollár Domokos kiemelte: robosztus mértékű gazdasági növekedésről lehet beszélni az idei első negyedév adatait a 2009 végi mértékkel összevetve.

kormányváltás Szollár Domokos átadás-átvétel költségvetés
Kapcsolódó cikkek