Érzik, hogy meg kellene újulniuk, a vezetőség személyes érdekei azonban rövid távon felülírják ezt az igényt - mondta az MSZP-ről a Századvég Alapítvány igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Giró-Szász András szerint az, hogy a szocialisták bizonyos kérdésekre nem tudnak érdemben reagálni a Parlamentben, abból fakad, hogy képtelenek a frakción belül felosztani a feladatokat, mivel a belső hatalmi rivalizálással vannak elfoglalva.

Giró-Szász András szerint az LMP hasonló problémával küzd, mint a jobbik: választania kell, hogy fenntartja-e a politikai elittel szembeni anti-establishment attitűdöt, vagy belehelyezkedik a szakértői politikai erő szerepébe, amivel azonban elveszíti a karakterét adó egyéniséget.

A Jobbikról szólva Giró-Szász András úgy fogalmazott: a párt jelenleg azt sem tudja belőni, hová pozicionálja magát. Az elemző szerint az előző egy hónap parlamenti történéseit figyelve igen kevés olyan kérdés volt, amelynek kapcsán a párt markánsan meg tudta volna különböztetni magát a kormányoldaltól.