Közélet

Újabb vezércsere

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által pénteken közzé tett közlemény szerint augusztus 14.-i hatállyal dr. Vereczkey Zoltánt nevezte ki a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává dr. Fellegi Tamás miniszter.

Az előző vezető dr. Benedek János közös megegyezéssel távozik a társaság éléről, a feladatok átadása-átvétele megkezdődött. A nemzeti fejlesztési miniszter a VÁTI Nonprofit Kft. hatékony és átlátható működtetését várja el az új ügyvezető igazgatótól. Az új vezetés és a minisztérium kiemelt célja a magyarországi kis- és középvállalkozói réteg megerősítése. Az Új Széchenyi Tervben is rögzített törekvés, hogy az uniós gazdaságfejlesztési forrásokból a kkv-k a jelenlegi 10 százalék helyett legalább 50 százalékban részesüljenek.

Vereczkey Zoltán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke, az első Orbán kormány idején pedig a Volánbusz Rt. vezérigazgatója ként tevékenykedett. A közlemény szerint Vereczkey eddigi pályafutásával bizonyította, hogy kész és képes a kormányzati szándékok hatékony képviseletére, és a kkv helyzetének előmozdítására.

NFM Vereczkey Zoltán VÁTI Fellegi Tamás
Kapcsolódó cikkek