BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhalasztották az MVM-per megkezdését

A Kaposvári Törvényszék bírája hétfőn márciusra halasztotta a Kocsis István volt vezérigazgató, és öt társa ellen indított MVM-per megkezdését. A vádlottak védői közül pedig többen alaptörvény-ellenesnek tartották, hogy a büntetőügyet a Kaposvári Törvényszéken tárgyalják, és kezdeményezték annak áthelyezését.

A bíró azért napolta el a tárgyalást, mert az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlott hiányozott a hétfői tárgyalásról, a másodrendű vádlott pedig későn kapta meg az iratokat. Az MVM-perben Kocsis Istvánt, a cég korábbi vezérigazgatóját és öt társát bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja az ügyészség.

A per hétfői kezdőnapján több védő is alaptörvény-ellenesnek ítélte, hogy a MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel kapcsolatos újabb büntetőügyet a Kaposvári Törvényszéken tárgyalják. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Fővárosi Törvényszék elnökének indítványára korábban úgy határozott, hogy az ügy ésszerű időn belüli elbírálásának érdekében az eljárás lefolytatására a Kaposvári Törvényszéket jelöli ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.