Közélet

Abramovics újra szerződtetné Mourinhót

A világ legjobban kereső edzője visszatér a Chelsea-hez – állítja több brit lap is.

Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa újra leszerződteti José Mourinhót – közölte a brit Daily Mail a portugál edzőhöz közel álló forrásra hivatkozva. Mourinho, a Real Madrid jelenlegi edzője  2007-ben távozott a Chelsea-től, mivel Abramovics akkor elégedetlen volt csapata teljesítményével. Mourinho 2004-től dolgozott Londonban, ahol két bajnoki címet is szerzett a Chelsea-nek. A Mirror szerint az orosz milliárdos azután kezdte el ismét fontolgatni a portugál tréner újra szerződtetését, miután nem sikerült Joseph Guardiolát megszereznie. A Barcelona korábbi sikeredzője ugyanis ősszel a Bayern Münchenhez megy.

Mourinhónak a Mirror szerint az volt a feltétele a szerződéshez, hogy a Chelsea kvalifikálja magát jövőre a Bajnokok Ligájába. A portugál azt sem szeretné, ha a Chelsea technikai vezetője, Michael Emenalo a csapatnál maradna. Állítólag hároméves szerződést kínált neki Abramovics, de Mourinho még nem írta alá. Abramovics és Mourinho állítólag már rendezték viszonyukat. A Daily Mail szerint fél évvel kirúgása után a portugál edző egy 2 millió font értékű vintage Ferrarit kapott ajándékba, meg állítólag egy 350 ezer fontos órát is. A Chelsea-nél egyébként cáfolták ezeket a híreszteléseket.

A Chelsea jelenlegi trénere, Rafa Benítez igen népszerűtlen a szurkolók körében, a csapatnak már nem nagyon van reménye a bajnoki címre, a címvédőként pedig már a Bajnokok Ligája csoportköréből is kiestek.

Állítólag Mourinho ügynöke a Paris Saint-Germain csapatával is kapcsolatban van egy esetleges szerződés miatt. Mourinho neve idén már a Chelsea és a PSG mellett a Manchester City csapatánál is felmerült, mivel egyre több a konfliktusa a Real Madridnál a vezetőséggel és a játékosokkal is. Az előző spanyol bajnokságot megnyerték, de a jelenlegi szezonban jelentős hátrányba kerültek a Barcelonával szemben. A Bajnokok Ligájában azonban még versenyben van a királyi gárda a negyeddöntőben a Galatasaray-jal játszanak, a spanyol kupában pedig a döntőbe jutottak.

Mourinho egyébként többször is úgy nyilatkozott, hogy egyszer szívesen visszamenne Angliába dolgozni, akár korábbi klubjához a Chelsea-hez is. Még a Manchester Unitednél is felmerült a neve, mivel remek kapcsolatban van az edzővel, Alex Fergusonnal, aki őt szeretné utódául állítólag. Mourinho a napokban azt nyilatkozta, hogy olyan klubhoz szerződik majd, ahol korábban már dolgozott.

A portugál trénernek 2016-ig szóló szerződése van a Real Madriddal. Ő a világ legjobban kereső trénere.  A France Football szerint Mourinhónak 14 millió eurót írtak a számlájára, melyből 12 millió a tiszta fizetése, és 2 millió a reklámokból bejövő érték. Olyan trénereket előz meg, mint Carlo Ancelotti, Marcelo Lippi, Guus Hiddink, Kenny Dalglish (míg el nem küldték a Liverpooltól), vagy Arsene Wenger. Mourinho a portugál, az angol, az olasz és a spanyol bajnokságban is első tudott lenni csapatával, a Portóval és az Internazionaléval pedig Bajnokok Ligáját nyert.

Mourinho egyébként a hétvégén Londonban tartózkodott. A Chelsea stadionjában is ott volt, a Stamford Bridge-en az orosz-brazil mérkőzést tekintette meg, és a Harrods áruházban vásárolgatott. Londoni útjáról csak annyit nyilatkozott, hogy mivel háza is van a brit fővárosban, és a lánya is itt fog tanulni, ezért teljesen szokványos, hogy a brit fővárosban jár.

Internazionale Stamford Bridge José Mourinho Chelsea Roman Abramovics Bajnokok Ligája London Benítez Guardiola Porto Real Madrid
Kapcsolódó cikkek