Közélet

Kiszivárgott, miről beszélt Orbán zárt körben Kötcsén

Három nagy részből állt Orbán Viktor kötcsei beszéde - tudta meg az index. Az első rész a portál szerint hosszú elemzés volt arról, hogy hogyan alakult ki a centrális erőtér a Fidesz mögött. Azt mondta, támogatásokkal és egyéb technikákkal sikerült bevonni olyan embereket, akik régebben hagyományosan a baloldal szavazói voltak, mint például a nyugdíjasok vagy a leszakadók.

Külön blokkban beszélt az ukrán helyzetről. A  gazdasági békét fogjuk hirdetni ebben a konfliktusban, mert a szembenállás senkinek sem az érdeke. Orbán szeretné továbbra is fenntartani a működő kapcsolatrendszereket. Ami a védelmet illeti:  magyar határnál nem engedünk át senkit, erős védelmi vonala leszünk a NATO-nak. Orbán szerint az embargót is jobban fogják bírni az oroszok, mint ahogy ezt sokan gondolják.

Szóba került a Tusványoson júliusban az illiberális állam víziójáról szóló beszéd is. A fideszes közönség előtt azzal magyarázta ezt, hogy az ő értelmezésében összetapad a liberális jelző a demokráciával és a gazdasággal, de szerinte se neki, se a Fidesznek nincs semmi gondja a demokráciával, se a versenygazdaság jelenlegi működésével - írta az index.

kötcse
Kapcsolódó cikkek