Közélet

Két településen választanak ma polgármestert

Két településen tartanak ma időközi polgármester-választást, mindkét településen azért, mert a korábbi polgármester lemondott. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón tavaly októberben Kiss Tibor Istvánt választották polgármesternek, de a településvezető november 30-ai hatállyal lemondott. 

A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Horváth Béla és Sáfián Ádám indul. A választói névjegyzékben csaknem kétezer-ötszáz abaújszántói lakos szerepel. 

A Csongrád megyei Szatymazon szintén polgármestert választanak vasárnap. A faluban azért kell időközi választást tartani, mert a tavaly októberben megválasztott polgármester, Kormányos László betegsége miatt kénytelen volt lemondani posztjáról. Kormányos László január 4-én elhunyt. 

Az időközi polgármester-választáson a jelenleg a községet alpolgármesterként irányító Barna Károly, a Fidesz-KDNP jelöltje és három független jelölt, Márta Ferenc, Novák Pál és Fülöp Zoltán indul. A falu mintegy négyezer-egyszáz választópolgára négy szavazókörben adhatja le voksát.

Vasárnap négy roma települési nemzetiségi választást is tartottak volna, ám ezek a választások jelöltek hiányában elmaradnak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bököny, a Zala megyei Cserszegtomaj, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szomolya és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékas roma választói legközelebb a következő általános választásnál, 2019-ben szavazhatnak nemzetiségük képviselőjelöltjeire.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye időközi polgármester Csongrád megye választás
Kapcsolódó cikkek