Közélet

Cigarettát kerestek, de kábítószert találtak

Budapesten egy építkezés melletti parkolóban cigarettát és kábítószert is találtak a pénzügyőrök egy gépkocsiban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten a XIII. kerületben járőrözés közben egy építkezéssel szembeni parkolóban észrevették, hogy egy VW Transporter típusú gépjármű első ülésén egy doboz Jin Lin magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A gépkocsit használó személyt a parkoló szomszédságában lévő építkezésen találták meg a pénzügyőrök.

Miután megvizsgálták a gépjárművet, annak hátsó üléssora mögött további 18 doboz Jin Lin márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát és több mint 30 gramm kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök.

A kábítószer miatt a pénzügyőrök azonnal értesítették a XIII. kerületi Rendőrkapitányságot, majd a helyszínre kiérkező rendőrök az összesen 33 gramm kábítószert lefoglalták, a gépjárművet használó személyt előállították és ellene kábítószer birtoklás bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indítottak.

A 18 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták és jövedéki eljárást indítottak, melynek keretében vizsgálják, hogy az elkövető kereskedett-e a termékekkel.

adóellenőrzés mnav cigarettacsempészet
Kapcsolódó cikkek