Közélet

Pukli István elmondta, kivel lenne hajlandó tárgyalni

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója több miniszterrel is szívesen leülne beszélni az oktatásügy helyzetéről.

„Az erő már a Tanítanék mozgalom mögött, azaz mögöttünk  van” – mondta a Népszabadságnak a Kossuth téri bejelentése után adott interjúban Pukli István. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója tudatában van annak, hogy a sztrájkbejelentéssel "ellopta a show-t" a kormánnyal éppen a sztrájk lehetőségéről tárgyaló szakszervezetek elől.

Mint mondta, nyilvánvalóvá vált, hogy a szakszervezetek tárgyalása a kormány képviselőivel a „végtelenségig elhúzódhatnak, hiszen a kormány célja éppen az időhúzás”.

Egy új közoktatási kerekasztal mellett Balog Zoltán humánminiszternek és Palkovics László államtitkárnak már nincs hely - mondta. Helyettük olyan tárgyalópartnereket szeretnének, akik a költségvetési források fölött is diszponálnak, Pukli elfogadná Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vagy Lázár János Miniszterelnökséget irányító minisztert is, és szeretne egy olyan szakértőt, egy kormánydelegáltat, aki ért a közoktatáshoz. Ha ezeket a feltételeket nem teljesíti a kormány, akkor a március 30-i tiltakozást sztrájksorozat követheti, és ezek már nem csak egyórásak lesznek – mondta.

sztrájk tanár oktatás pukli istván tüntetés
Kapcsolódó cikkek