Közélet

Döntés született az online szerencsejátékok ügyében

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tegnapi jogerős ítélete értelmében Magyarország megsértette az online szerencsejáték szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot, és jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, illetve a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta. A döntés több száz per kimenetelére hatással lehet.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tegnapi jogerős ítéletében – egyezően az Európai Bíróság által ebben az ügyben korábban meghozott előzetes döntéssel – a Trannel (korábbi nevén: Unibet) International Limited-et képviselő bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda tanácsadó csapata által előadottakat erősítette meg.

A tegnap megszületett bírósági döntés értelmében Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai

nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, mert a korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is.

Dr. Jádi Németh Andrea, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvezető partnere kiemelte:

A bíróság tegnapi döntésének alapvető fontosságot tulajdonítunk, mert az nagyban befolyásolhatja a hazai online szerencsejáték szabályozásának alakulását. Bízunk abban is, az ítéletre a magyar bíróság előtt jelenleg folyamatban levő több száz perben eredményesen lehet majd támaszkodni.

Hozzátette, az online szerencsejáték területén az uniós jog szigorú követelményeket támaszt a nemzeti szabályozást illetően. Az egyes tagállamok által alkotott szabályozásnak azonban minden körülmények között transzparensnek, arányosnak és diszkriminációmentesnek kell lennie.

unibet szerencsejáték ítélet
Kapcsolódó cikkek