Közélet

A Playboy is bojkottálja a Facebookot

Miután a Tesla atyja, Elon Musk elhagyta múlt héten a Facebookot, a Playboy vezetője is úgy döntött, hogy távozik lapjaival a „kék platformról”. A magyar Playboy azonban marad a Facebookon.

A nemrégiben kirobbant adatlopási botrány után Cooper Hefner, a nyuszis magazin vezére úgy határozott, hogy nem kíván tovább Zuckerberg oldalának felhasználója maradni – derül ki a CNBC beszámolójából.

Ennek következtében a Playboy és testvéroldalai felfüggesztették facebookos tevékenységüket, hogy megvédjék tagjaikat.

Forrás: AFP

A döntés érzékenyen érintheti a közösségi oldalt, ugyanis a felnőtt tartalmat szolgáltató lapcsalád több mint 25 millió felhasználóval rendelkezik.

A Playboy vezetősége elmondta, hogy semmilyen szín alatt nem akarja több tízmilliós közösségét gyanús adatkezelési eljárásoknak kitenni.

Mint azt korábban megírtuk, Zuckerbergt teátrálisan kért bocsánatot vállalata nevében a Cambridge Analityca által kirobbant botrány miatt.

A magyar Playboy marad a Facebookon

A magyar Playboy továbbra is elérhető lesz a Facebookon. A Marquard Media gondozásában megjelenő férfimagazin értékes rajongótáborral rendelkezik a legnépszerűbb közösségi oldalon, és a kiadó célja, hogy továbbra is minél több fronton érdekes tartalmakkal szolgálja ki a rajongókat, olvasókat – közölte cikkünk megjelenése után a Playboy hazai kommunikációjával foglalkozó Red Lemon Media.

 

Playboy faceook
Kapcsolódó cikkek