Közélet

Nigéria helyett Magyarországot választja Otigba

Kihirdette első, 37 tagú keretét Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya, a csapatban Otigba Kenneth és további visszatérők is szerepelnek.

A belga szakember március 16-án szűkíti le a névsort, majd a behívott játékosok két nappal később találkoznak Telkiben. A csapat március 23-án Kazahsztán, négy nappal később pedig Skócia együttesét fogadja a Groupama Arénában. A keret összeállításának a posztokon történő rivalizálás kialakítása az oka, de Leekens szerint technikai indokai is vannak. Az Mlsz.hu szerint azért is döntött a bő keret mellett a kapitány, mert a kikérőket 15 nappal az első mérkőzés előtt kell elküldeni a külföldi kluboknak, ellenkező esetben az egyesületek kezébe kerül a döntés, hogy elengedik-e játékosukat.

Forrás: AFP/Belga Photo/Dirk Waem

A 37 fős keretben alighanem Otigba Kenneth felbukkanása a legnagyobb meglepetés. A Ferencváros 25 éves védője korábban csak a korosztályos válogatottakban játszott, legutóbb 2014-ben az U21-es csapatban. Otigba édesapja nigériai, és a játékos is az afrikai országban született. Az elmúlt években a nigériai szövetség is figyelemmel követte a hátvéd teljesítményét, ám az ottani válogatottban végül nem mutatkozott be. Georges Leekens elmondta: hosszasan elbeszélgetett a labdarúgóval, mert tudni akarta, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot.

Otigba Kenneth a Fradi.hu-nak elmondta: a családdal sokat beszélgettek a témáról.

Amikor édesanyámnak mondtam, hogy elfogadtam a meghívót, majdnem elsírta magát, annyira örült. Nagy örömmel várom, hogy pályára lépjek a magyar nemzeti csapatban

– mondta a védő, aki állt a holland Heerenveen és a török Kasimpasa alkalmazásában is.

 

Leekens meghívottjai között 19 légiós és 18 NB I.-es játékos szerepel, az FTC hat (Otibga mellett Dibusz Dénes, Botka Endre, Lovrencsics Gergő, Böde Dániel, Varga Roland), a Videoton öt (Kovácsik Ádám, Fiola Attila, Vinicius Paulo, Pátkai Máté, Varga József) labdarúgót delegál. A külföldön szereplők közül ott van a csapatban Gulácsi Péter (RB Leipzig), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Nagy Ádám (Bologna), Szalai Ádám (Hoffenheim) és Kádár Tamás (Dinamo Kijev) is.

Otigba Kenneth Georges Leekens labdarúgó-válogatott
Kapcsolódó cikkek