Közélet

Ősszel évekre búcsút vehetünk a Lánchídtól

Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, de ezt megelőzően egy kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján – mondta el Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A Lánchíd és környékének felújítása két ütemre bontható: az elsőben a híd és a 2-es villamos alagútjának, valamint felszíni környezetének a megújítását végzik el. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják majd fel – közölte Tarlós István, hozzátéve, hogy a teljes projekt több mint húszmilliárd forintba kerül, megvalósításának időtartama pedig 3-3,5 év.

Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása
Forrás: AFP

Elmondta, nagyjából szeptember táján kezdődik a híd felújítása, és ennek az az oka, hogy előtte – mint fogalmazott – „muszáj egy ráncfelvarrást végezni” a BAH-csomópont felüljáróján. Forgalomszervezési okokból egyszerre a Lánchíd és a BAH-csomópont nem zárható le – mutatott rá a főpolgármester.

A hajléktalanok ellátásáról szólva Tarlós István kijelentette: ma Budapesten csak az a hajléktalan ember nem részesül ellátásban, aki elutasít minden segítséget. A fővárosban mintegy hatezer férőhely van a komfortosított, biztonságos hajléktalanszállókon – mondta, hozzátéve, hogy hozzávetőlegesen 88-90 százalékos a kihasználtság, tehát még mindig van hely.

hajléktalanok Lánchíd Tarlós István BAH csomópont
Kapcsolódó cikkek