Közélet

Több tucat településen nincs áram Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram. A rendőrség a bűncselekmények megelőzése, az érintettek segítése érdekében a hibák elhárításáig folyamatos rendőri jelenlétet biztosít – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata vasárnap délelőtt.

Közleményük szerint az áramszünet 29 településen és településrészen pontosan 19054 fogyasztási helyet érint.

A hibák elhárításán Bakonszegen, Balmazújvárosban, Bárándon, Berettyóújfaluban, Bihardancsházán, Biharnagybajomban, Bihartordán, Debrecenben, Ebesen, Földesen, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Hajdúnánás-Tedejen, Hajdúszoboszlón, Kabán, Kismacson, Látóképen, Nádudvaron, Nagyháton, Nagyhegyesen, Nagymacson, Nagyrábén, Ondódon, Püspökladányban, Sápon, Sárrétudvarin, Szerepen, Telekföldön és Tetétlenen dolgoznak a szakemberek.

Autók közlekednek a hófúvásban a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti úton
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Nem járnak a debreceni villamosok

A szombat esti ónos eső és a felső vezetékek jegesedése miatt továbbra is szünetel a villamosközlekedés Debrecenben – közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese. Csohány Andrea tájékoztatása szerint a villamos vonalak mentén pótlóbuszok közlekednek, amelyek minden megállóhelyen megállnak.

A vezetékek jégmentesítésén folyamatosan dolgoznak, várhatóan vasárnap délután állhat helyre a villamosközlekedés a hajdú-bihari megyeszékhelyen. A trolibuszok dieselüzemmódban járnak a városban, az autóbuszok, különösen a város külterületein csak lassan tudnak közlekedni – tette hozzá.

Egyelőre marad a télies, hideg idő

Az ország nagy részén további havazásra, viharos szélre, hófúvásra figyelmeztetnek. Több megyére vasárnapra is kiadták a legmagasabb fokú figyelmeztetést. Országszerte alakultak ki magas hótorlaszok, csúszós útszakaszok, többfelé vezetékszakadásokat okozott az intenzív havazás, hófúvás, illetve az ónos eső.

áram időjárás hóvihar
Kapcsolódó cikkek