Közélet

Nem mutatják meg a Kurt Cobain halálának helyszínén készült fotókat

Washington állam fellebbviteli bíróságának keddi döntése értelmében nem hozhatóak nyilvánosságra azok a felvételek, amelyek Kurt Cobainnek, a Nirvana egykori frontemberének több mint húsz évvel ezelőtti öngyilkossága helyszínén készültek.

A bíróság szerint a fotók kivételt jelentenek a Washington államban érvényes Public Records Act törvény alól, amely hozzáférést biztosít az állami hivatalok adataihoz, a nyilvánosságra hozataluk „sértené” a Cobain család jogait.

Cobain özvegye, Courtney Love és lányuk, Frances Bean Cobain – aki még kisgyerek volt apja halálakor – tanúvallomást tettek a fotók visszatartása érdekében.

Az ügy Richard Lee seattle-i újságíró kezdeményezése nyomán indult el, aki 55 fotót akart közzétenni Cobain halálának helyszínéről annak bebizonyítására, hogy az énekes nem önkezével vetett véget az életének, hanem meggyilkolták.

Forrás: AFP

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

Sok rajongó a mai napig nem hiszi el, hogy egykori példaképük öngyilkos lett, emiatt az interneten vad, gyilkosságról szóló elméletek keringenek.

Nirvana Kurt Cobain fotók
Kapcsolódó cikkek