Közélet

Letartóztatták a plasztikai sebészt, akinek meghalt az egyik páciense

Denis Furtado brazil plasztikai sebésznek az egyik páciense azután halt meg, hogy a férfi fenéknagyobbító injekciót fecskendezett be. A nő halála után elmenekült.

A brazil rendőrség letartóztatta a szökésben lévő Denis Furtado plasztikai sebészt, aki fenékszépítő műtétei miatt, Dr. Bumbum néven vált ismertté – írja az Independent.

Az ismert orvost napokkal azután tartoztatták le, hogy apartmanjában egy női páciensén fenékszépítő beavatkozást végzett, mely során rosszul lett. Furtado kórházba szállította, de állapota tovább romlott, pár órával később a női meg is halt. Furtadónak ezután nyoma veszett, a bíróság pedig körözést adott ki ellene.

A rendőrség beszámolója szerint az áldozat a 45 éves Lilian Calixto volt, aki a bankszakmában dolgozott, a férjét és két gyermekét hagyta hátra.

👩🏻‍💻 Um dos assuntos mais comentados no Brasil é o caso da paciente Lilian Quezia Calixto de Lima Jamberci, de 46 anos, que morreu horas após ser submetida a um procedimento estético, em um apartamento no Rio de Janeiro. pic.twitter.com/brP1QTkCVP

— SBD RN (@sbdrn) 2018. július 18.

A páciens halála után letartoztatták az orvos édesanyját is, aki a fiával együtt dolgozott. Az plasztikai sebészt gyilkossággal, az anyját pedig bűnpártolással vádolják.

A helyi média arról számolt be, hogy múlt vasárnap, amikor Furtado kórházba szállította a rosszul lett páciensét megállapították, hogy rendellenesen magas volt a pulzusszáma, miután a szilikont az orvos belefecskendezte a fenekébe.

Furtado a csütörtöki letartoztatását követően újságírók előtt azt mondta, hogy a páciense halálában ártatlan, mivel balaestet történt. Állítása szerint eddig mintegy 9 ezer beavatkozást csinált, amelyek mind szabályosnak számítottak Brazíliában. Furtado ügyvédje azt is elmondta, hogy az ügyfele csupán azért menekült el, mert pánikba esett.

Fotó: Instagram / drdenisfurtado

Az egyébként celebsebésznek számító Furtadónak több mint 600 ezer követője van az Instagramon, ahol számos beavatkozását reklámozta a követőinek. Niveo Steffen, a brazil Plasztikai Sebészeti Társaság elnöke ugyanakkor az AFP-nek azt mondta: „Nem lehet plasztikai sebészeti beavatkozást végezni egy lakásban” Azt is mondta, hogy sokan etikátlan módon ejtik át a pácienseket, és

gyakran alacsony áron csalogatják őket magukhoz, anélkül, hogy ezek az orvosok meggyőződtek volna arról, hogy megfelelők-e a feltételek.

Pár éve szintén halálos fenékszépítő beavatkozás történt, amikor az Egyesült Államokban a 34 éves Wykesha Reid meg akarta nagyobbítani a fenekét Denise Rochelle Ross dallasi sebészetén. Az ipari szilikont azonban nem ő, hanem az egyik alkalmazottja, Alicia Clarke fecskendezte be, amiben a páciens belehalt.

Denise Rochelle Rosst bűnösnek találták, és 60 év börtönre ítélték, kollégája pedig egy vádalku értelmében 10 év börtönt kapott.

szépészeti beavatkozás halálos baleset szilikon
Kapcsolódó cikkek