Közélet

21 stadionban várják az érdeklődőket a Futball Éjszakáján

Újpesti búcsúmeccstől a Színész-Újságíró Rangadón át a különböző kerekasztal beszélgetésekig szinte minden lesz szeptember 7-én.

Kabát Péter-Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzés Újpesten, 11-es rúgó verseny a Groupama Arénában, Színész-Újságíró Rangadó az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Zs-licences szülői edzőképzés Gyirmóton, sportfoglalkozások, stadionlátogatás, kerekasztal beszélgetések, e-sport – többek között ilyen és ehhez hasonló programok várják az érdeklődőket A Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 7-én rendeznek meg először az ország 21 klubjánál.

Az egész világon egyedülálló kezdeményezéshez alapvetően NB I-es és NB II-es klubok csatlakoztak, de több, nagy múlttal rendelkező, alacsonyabb osztályú alakulatnál is lesznek foglalkozások. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a résztvevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő a kezdési időpont és a befejezés, illetve a programok is különbözőek. A Futball Éjszakája központi helyszíne az MTK Budapest pályája, az Új Hidegkuti Nándor Stadion lesz.

A szervezők közleménye szerint több csapat készül különleges programmal:

  • Újpesten Kabát Péter és Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzését tekintheti meg a közönség, ahol a két klubikon által választott játékosokból álló csapatok játszanak egymás ellen.
  • Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK-FTC öregfiúk meccset nézhetik meg az érdeklődők, utána pedig következik a 98 éves múltra visszatekintő SZÚR, azaz Színész-Újságíró Rangadó.
  • Gyirmóton Zs-licences edzőképzést hirdet a klub, amely segítségével a szülőket készítik fel arra, hogy milyen foglalkozásokkal fejleszthetik otthon a gyerekeket.
  • A Puskás Akadémiánál azt is ki lehet próbálni, milyen egy mérkőzés előtti sportmasszázs.
  • A Ferencvárosnál 11-es rúgó versenyt hirdettek a Groupama Aréna gyepén.
  • A DVTK-nál, a DVSC-nél, Tatabányán, Dorogon a klub legendáival találkozhatnak a szurkolók, a III. Kerületnél pedig például Buzsáky Ákos mesél majd a Premier League-ben szerzett tapasztalatairól.
  • Az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, így az öltözőkbe, a rehabilitációs helységbe, a fitneszterembe vagy akár a VIP szektorba is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási-, erőnléti-, mentálhigiéniai tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket – olvasható a közleményben.

    Néhány program részben előzetes regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők a futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg. A rendezvény belépődíja gyermekeknek 100, míg a felnőtteknek 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható.

    sport stadionok futball labdarúgás program
    Kapcsolódó cikkek