Közélet

Több millió forint gyűlt össze a koraszülött kisbabáknak

3,6 millió forint gyűlt össze a Pampers és a Rossmann közös kampányában, amelyet a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) a koraszülött kisbabák, ápolóik és családjaik támogatására fordíthat – közölték a kampány szervezői.

Véget ért a Pampers és a Rossmann közös jótékonysági programja, amelynek során összesen 3,6 millió forint gyűlt össze, amelyet

  • a Pampers a Koraszülöttekért Országos Egyesületnek adományoz,
  • a Rossmann pedig ugyanebben az értékben saját márkás termékekkel támogatja az egyesületet.
  • Az adománygyűjtő akció annak az országos kampánynak a részeként zajlott, amelynek során a Pampers elindította az ország kórházainak koraszülött osztályait (PIC) támogató programját. A program keretében a PIC osztályokat különleges, kifejezetten koraszülött kisbabák számára tervezett pelenkáival lát el térítésmentesen. Elsőként a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centruma kapta meg az első adag koraszülött pelenkát.

    Az általunk gondozott nagyon éretlen koraszülöttek ápolásában hatalmas segítség a legkisebbek igényeihez adaptált pelenkák hozzáférhetősége. Az adományként kapott speciális kialakítású, többféle koraszülött méretben hozzáférhető pelenkákat a nővérek nagyon hamar megszerették „Aprótalp Falva lakói” (Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán ápolt koraszülöttek) és szüleik nagy örömére

    – idézi a közlemény dr. Kocsis István egyetemi docenst, az osztály vezetőjét.

    Fotó: VG

    A jelenleg is futó adományozási program célja, hogy év végéig az ország összes koraszülött osztállyal rendelkező kórháza megkapja legalább az első negyedéves pelenkamennyiséget, amelyet aztán minimum egy évig biztosítanak a kórházak részére. A Pampers és a Rossmann közös kampányának célkitűzése az volt, hogy a Koraszülöttekért Országos Egyesület közreműködésével még több koraszülött kisbaba, szüleik és gondozóik támogatásához járuljanak hozzá – olvasható a közleményben.

    koraszülöttek jótékonysági akció adománygyűjtés
    Kapcsolódó cikkek