Közélet

Soros után Obama, Clinton és a CNN is gyanús csomagot kapott

A Fehér Ház terrorcselekménynek minősítette a történteket.

A CNN is kapott egy gyanús csomagot, amely miatt ki kellett üríteni a New York-i Times Warner Centert, ahol a hírtelevízió központja is található – számolt be az eseményekről a CNN is.

Rendőrök a CNN irodáinak is otthont Times Warner Center előtt
Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy kiderült, Soros György után a Clinton- és az Obama-családnak is gyanús csomagot küldtek ismeretlenek. Később azonosították a csomagokat: az első jelentések szerint csőbombák voltak. A CNN egyik műsorában éppen erről adtak hírt, amikor a háttérben megszólalt az evakuálásra felhívó tűzjelző.

https://twitter.com/KFILE/status/1055102161661636608

A Time Warner Center környéki szállodákat és üzletek kiürítették, a vásárlókkal és a vendégekkel nem közölték, hogy mikor térhetnek vissza.

https://twitter.com/DrErinOlivo/status/1055106282464727041

Az amerikai elnökök védelmét is ellátó titkosszolgálat szerint a Clinton-családnak szánt gyanús csomagot az amerikai elnökök levélküldeményeit vizsgáló szakszolgálat vette észre. A The New York Times szerint a küldeményt Clintonék New Yorktól mintegy 65 kilométerre fekvő Chappaqua-i otthonához akarták küldeni. Később az Obama-család házához is robbanószerkezetet küldtek ismeretlenek.

Rendőrök Bill Clinton és felesége, Hillary Clinton háza előtt a New York állambeli Chappaquában
Forrás MTI/AP/Seth Wenig

A CNBC az elsők között számolt be arról, hogy Donald Trump amerikai elnököt azonnal tájékoztatták a helyzetről. A Fehér Ház közleményt adott ki, amelyben terrorcselekménynek nevezte a történteket. A CNN korábban beszámolt arról, hogy a Fehér Háznak is küldtek egy bombát, melyet sikeresen elfogtak, de ezt az információt hivatalosan még nem erősítették meg.

Az FBI közölte:

sem a Clinton-, sem az Obama-család nem volt veszélyben, mivel a leveleket és csomagokat soha nem ők kapják meg elsőként.

Soros György házának levélládában hétfőn találtak egy csőbombát: a csomagot a ház alkalmazotta nyitotta ki, és azonnal kihívta a rendőrséget. A szerkezetet utászok robbantották fel.

A nyomozásában a rendőrség mellett részt vesz az FBI is: kihallgatták a helyi posta alkalmazottait is, így kiderült, hogy a napokban nem szállítottak csomagot a Soros-villába. Kedden még tartott a ház előtti biztonsági kamerák felvételeinek átvizsgálása. A házat jelenleg rendőrök őrzik.

CNN Hillary Clinton Donald Trump bill clinton Soros György Barack Obama
Kapcsolódó cikkek