Közélet

A közszolgálati dolgozók szakszervezete országos munkabeszüntetést hirdet

A közszolgálati dolgozók szakszervezetének sztrájk időpontja még nem ismert, azt január 17-én jelentik be.

Országos sztrájkot hirdet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A sztrájk pontos időpontját január 17-én jelentik majd be – olvasható az MKKSZ közleményében.

„Az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével

közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében országos sztrájkot hirdet”

– áll a közleményében.

Boros Péterné, a Magyar Kistisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke az Összefogás szakszervezeti tömörülés sajtótájékoztatóján
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke arra számít, hogy akár 8-900 ezren is sztrájkolhatnak, ha úgy alakul. Földiák szerint ugyanakkor minimum egy hónap, mire megszervezik a munkabeszüntetést. A kormány nem hoz létre tárgyalódelegációt, amely a szakszervezetekkel egyeztetne a követelésekről.

A szakszervezetek levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a dokumentumban a munka törvénykönyve módosításának a visszavonását, a sztrájktörvény módosítását, valamint tisztességes béreket és rugalmas nyugdíjrendszert követelnek a szakszervezetek.

MKKSZ sztrájk Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Köztisztviselők
Kapcsolódó cikkek