Közélet

Megszűnhetnek az illegális hulladéklerakók

Illegális hulladéklerakók felszámolására pályázhatnak az önkormányzatok az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint.

Az illegális hulladéklerakók felszámolását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében a tárca

mintegy 240 millió forint támogatást

bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére. Ennek célja a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése, melyet a minisztérium prioritásként kezel, ezért „Az illegális hulladéklerakók felszámolása„ című pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni.

Kép: Pixabay

A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések.

Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500 ezer, legfeljebb 3 millió forint.

A pályázat benyújtására január 28. és február 28. között van lehetőség. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.

hulladéklerakók önkormányzatok szemét
Kapcsolódó cikkek