Közélet

Összeállították a legnépszerűbb desszertek listáját

A listát magasan vezeti a palacsinta, ízesítés tekintetében a mogyorókrémes töltelék a legkedveltebb, utána jön a kakaós és a túrós.

Az összes tavalyi ételrendelés 11 százalékához kértek desszertet is, átlagosan 777 forintot szántak édességre – írja a falatozz.hu közleményében.

Az oldal adatai alapján az öt legnépszerűbb desszert

a palacsinta, a somlói galuska, a gesztenyepüré, a mákos guba és a tiramisu.

A listát toronymagasan vezeti a palacsinta, ízesítés tekintetében a mogyorókrémes töltelék a legkedveltebb, utána jön a kakaós és a túrós. A második helyezést elért somlói galuskából másfélszer annyit fogyasztunk, mint a dobogó harmadik fokán végzett gesztenyepüréből. A negyedik és ötödik helyen végzett mákos guba és a tiramisu nagyjából azonos méretű rajongói bázissal rendelkezik – teszi hozzá az oldal.

Fotó: Pixabay

Tavaly a legnagyobb ugrás januárról februárra történt:

ekkor 14 százalékot nőtt a desszertrendelések aránya.

A desszertrendelési kedv tavasz végén érte el a mélypontot, az átlaghoz képest viszonyított 12 százalékos csökkenéssel. A falatozz.hu szerint ennek oka feltételezhetően a téli depresszió és a tavaszi fáradtság elmúlásában, valamint a vészesen közelgő strandszezonban keresendő. Utána azonban egy folyamatos növekedés indult be 2018-ban, amely novemberben csúcsosodott ki. Ekkor ismét ugyanolyan kiugró mennyiségű (az átlagértékhez képest 11 százalékkal több) desszertrendelést regisztráltak az adatbázisban, mint februárban.

desszert ételrendelés
Kapcsolódó cikkek