BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Múzeumba kerül a Donald Trumpot ábrázoló lufi

Donald Trump tavalyi és idei londoni látogatásaikor egy Trump Baby névre keresztelt óriási lufi lebegett a város felett.

Sharon Ament, a Museum of London igazgatója úgy véli, hogy a Trump-lufi a politikai szatíra nagyszerű példája, ezért azt meg kell őrizni az utókor számára, és ki kell állítani – írja az Artportal.

Fotó: AFP

A Donald Trumpon gúnyolódó lufi az amerikai elnököt pelenkás bébiként ábrázolja, jellegzetes frizurájával, kezében pedig a Twitter-üzeneteket küldő mobiltelefonnal.

A 6 méteres lufi, amit Londonban némi túlzással léghajónak neveznek, a politikai, közéleti témákkal előszeretettel foglalkozó Matt Bonner helyi tervezőgrafikus munkája és Trump elnöki minőségben tett tavalyi első londoni látogatására készült.

A Trump-bébi a vizit ellen tiltakozó tömeg szimbolikus figurája lett, amely a Parliament Square-en tűnt fel, és később, az elnök útjának következő állomásán, Edinburgh-ben is a demonstráció jelképe volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.