Közélet

Ingyen segítettek az ügyvédek

Pro bono tevékenységgel segítik a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítását.

Az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje, Sahin-Tóth Balázs is tagja volt annak az ügyvédi csapatnak, amely éveken át tartó, nonprofit jellegű önkéntes munkavégzéssel elérte, hogy kártérítést kapjanak a szegregált gyöngyöspatai roma gyerekek. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) által 2015-ben indított perben a Debreceni Ítélőtábla másodfokon a napokban hozta meg az erre vonatkozó ítéletét – olvasható az ügyvédi iroda közleményében. Az ügyvédi csapatban Kegye Adél (CFCF), Hernádi Eleonóra (dr. Hernádi Eleonóra Ügyvédi iroda) és Gárdos Péter (Gárdos Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda) is benne volt.

Az elvégzett munkájuk segíti az ENSZ által 2015-ben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals, SDGs) megvalósítását, elsősorban az 1. célkitűzést, a szegénység felszámolását, valamint a 4. célkitűzést, a minőségi oktatás biztosítását. Ma már egyre több vállalat és szervezet dönt úgy, hogy tevékenyen részt vesz a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában – olvasható a közleményben.

Sahin-Tóth Balázs ügyvédi karrierje részének tekinti a közjót szolgáló nonprofit jellegű önkéntes munkavégzést, azaz a pro bono tevékenységet. Az ügyvéd kiemelkedő szerepet játszik a magyarországi pro bono kultúra fejlesztésében. Az Allen & Overy budapesti irodája a magyar társadalom iránti elkötelezettsége jegyében mára a pro bono tevékenység nemzetközileg is elismert központjává tette a budapesti ügyvédi irodát – tették hozzá.

„A roma lakosság felzárkózásának leghatékonyabb módja, hogy a roma gyerekek minőségi oktatásban részesüljenek. Így könnyebben tudnak beilleszkedni a társadalomba, hasznos munkát végezni, illetve önmaguk és családjuk számára biztos jövőt teremteni” – idézik Sahin-Tóth Balázst.

ügyvédek pro bono
Kapcsolódó cikkek