Közélet

Egy futballista megakadályozta egy másik játékos maffia általi kivégzését

A két játékos összebalhézott egy mérkőzésen. Egy bérgyilkos pedig jelentkezett az egyik játékosnál, hogy az áldásával szívesen kivégezné a másikat.

Faustino Asprilla, a kolumbiaiak korábbi válogatott labdarúgója megakadályozott egy bérgyilkost abban, hogy megölje Jose Luis Chilavert paraguayi kapust 1997-ben.

Az 50 éves ex-támadó egy tévéinterjúban felidézte, hogy a 22 éve vívott világbajnoki selejtezőn mindkettejüket kiállították Asuncionban. A 2-1-es paraguayi győzelemmel zárult találkozó után Asprillát szállodai szobájában felhívta egy bérgyilkos, és a beleegyezését kérte, hogy kivégezze Chilavertet.

Mondtam neki, hogy megőrültél? Tönkreteszed a kolumbiai futballt! Ami a pályán történik, az ott is marad

– mesélte az 57-szeres válogatott játékos hozzátéve, hogy az említett bűnöző 2004-ben életét vesztette egy lövöldözésben.

Fernando Asprilla
Fotó: https://twitter.com/FootyAccums

A botrányos meccsen a verekedés miatt piros lappal távozott Chilavert az oldalvonalnál orrba vágta a szintén kiállított Asprillát, akinek a védelmében Victor Aristizabal hátulról belerúgott Chilavertbe. A csetepaténak a rohamrendőrök vetettek véget, a játékvezető pedig nyolc percet hosszabbított.

A 90-es években a drogkartellek komoly befolyással voltak a kolumbiai labdarúgásra, a legemlékezetesebb eset 1994-ben történt, amikor az egyesült államokbeli világbajnokságon öngólt rúgott – ezzel csapata kiesését okozó – Andres Escobart néhány nappal később agyonlőtték egy medellini bár előtt.

bűnszervezet bérgyilkos maffia Fernando Asprilla José Luis Chilavert labdarúgás
Kapcsolódó cikkek