Közélet

Kiújultak az Izrael elleni rakétatámadások

Az izraeli légierő ellencsapásokat intézett.

Nyugodt éjszaka után kora reggel kiújultak a Gázai övezetből izraeli területek ellen indított rakétatámadások – jelentette az izraeli média szerdán. Éjjel csaknem hét órán át nyugalom volt a Gázai övezet határvidékén.

Reggel azonban ismét megszólaltak az izraeli légvédelmi szirénák, mert kiújultak a gázai övezetből indított rakétatámadások a környező izraeli városok és falvak ellen.

https://twitter.com/IsraelMFA/status/1194191254076248065

Az izraeli légierő ellencsapásokat intézett az Iszlám Dzsihád nevű gázai iszlamista terrorszervezet katonai létesítményei, köztük föld alá telepített kilövő-silói ellen.

Palesztin értesülések szerint életét vesztette egy ember Gáza várostól nyugatra.

https://twitter.com/AuroraIntel/status/1194514180231094272

A Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet szerint

a vaskupola légvédelmi rendszer befogta azokat a lövedékeket, amelyek lakott izraeli területekre csapódtak volna,

és ezért a reggeli támadások nem okoztak kárt sem emberéletben, sem anyagiakban.

https://twitter.com/IDF/status/1194161971383472128

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint

kedd reggel óta eddig Gázából mintegy kétszázötven rakétával támadták Izrael területét,

miután kedden hajnalban az izraeli hadsereg és a Sin Bet belbiztonsági szervezet közös akcióban megölte az Iszlám Dzsihád egyik gázai vezetőjét, Bahá Abu al-Atát.

Fotó: AFP

Az izraeli katonai rádió reggeli híradása hangsúlyozta, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista terrorszervezet nem vesz részt az akciókban,

amelyeket csakis a velük rivalizáló, Iránból irányított Iszlám Dzsihád nevű szervezet hajt végre. Tovább folynak a közvetítő tárgyalások Egyiptomban a gázai szervezetek és Izrael között, s ezekre Kairóba utazik Nikolaj Mladenov, az ENSZ közel-keleti koordinátora is.

A polgári védelmi hatóságok lazítottak a keddi korlátozó intézkedéseken, szerdán csak a Gázai övezet határától számított negyven kilométeres körzetben maradtak zárva az iskolák, felére csökkentették az előző napi nyolcvan kilométeres távolságot.

Ebben a negyven kilométeres övezetben szerdán is csak azokon a munkahelyeken dolgoznak, amelyek létfontosságúak, csakis zárt helyen, és legfeljebb száz főig szabad rendezvényeket tartani, és csak akkor, ha vannak az adott épületnek óvóhelyei.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek