Közélet

Törli az antiszemita tartalmakat a Spotify

A zenei megosztó eltávolítja azokat a tartalmakat, amelyek a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy antiszemita szimbólumokat használnak.

Eltávolítja a Spotify zenei streamingszolgáltató az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, melyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – mondta el a szolgáltató szóvivője a Times of Israel című lap online kiadásában.

A felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének

– idézte a szóvivőt a lap.

Fotó: AFP

A lap szerdán olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

A Times of Israel másnapi beszámolója szerint

csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét eltávolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak.

Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e.

Az auschwitzi emlékhely is kritikát fogalmazott meg a Spotify-jal szemben. „Spotify, csináld jobban” – olvasható a múzeum Twitter-oldalán.

Spotify Adolf Hitler antiszemitizmus holokauszt
Kapcsolódó cikkek