Közélet

Nem sokáig húzta a Hertha élén Klinsmann

A szakember tíz hét után távozik a berlini klub éléről.

Mindössze tíz hét után távozott posztjáról Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője.

A játékosként világbajnok szakember – aki Facebook-oldalán közölte döntését – novemberben vette át a berlini csapat irányítását Ante Covictól, aki tavaly nyáron Dárdai Pált váltotta.

Klinsmann a bizalom hiányával indokolta lépését, a kialakult helyzetben szerinte nincs garancia arra, hogy felelősséggel lássa el edzői munkáját.

Jürgen Klinsmann
Fotó: Hayoung Jeon / MTI/EPA

A berlini klub vezetését meglepte Klinsmann bejelentése:

Különösen a téli átigazolási időszakban történt intenzív események miatt sem mondhatjuk, hogy lettek volna jelek, amelyek erre utaltak

– nyilatkozott Michael Preetz klubigazgató.

Klinsmann munkáját az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át.

A Hertha a téli átigazolási szezonban az összes európai bajnokságot figyelembe véve a legtöbb pénzt költötte új játékosokra.

A 78 millió eurós nagybevásárlás ellenére – amely közel a duplája annak az összegnek, amit a korábbi magyar szövetségi kapitány négyéves ténykedése alatt új futballisták igazolására fordíthatott – a gárda a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A berliniek ezzel a 14. helyen állnak a Bundesligában, és hat pontra vannak a kieső zónától.

Hertha labdarúgás Jürgen Klinsmann
Kapcsolódó cikkek