Közélet

Piros zászlót mutatott a koronavírus a Forma-1-es Kínai Nagydíjnak

Nemzetközi Automobil Szövetség a koronavírus miatt döntött a verseny elhalasztása mellett.

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Forma-1-es Kínai Nagydíj. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdai tájékoztatása szerint

a versenyt nem tartják meg április 19-én, hanem egy későbbi időpontban pótolják, amikor javultak a körülmények.

A 22 futamosra tervezett 2020-as F1-es szezon negyedik állomását rendezték volna meg Sanghajban.

A legfrissebb adatok szerint a kínai gócpontú járványban eddig több mint 40 ezren fertőződtek meg, a halálesetek száma pedig meghaladta a 1100-at.

Fotó: AFP

Az FIA Forma–1-es Kínai Nagydíjat az új koronavírus-járvány miatt elhalasztjuk

– közölte a FIA. „Az új típusú koronavírus folytatódó terjedése miatt és a CAMF-fal (Kínai Automobil-szövetség) valamint a Sanghaji Sportbizottsággal és a Kínai Nagydíj promóterével, a Juss Sports Gouppal lefolytatott egyeztetéseink után hivatalosan kérvényezték, hogy a 2020-as Forma–1-es Kínai Nagydíjat halasszák el.”

Az FIA az F1-gyel közösen arról állapodott meg, hogy elfogadja a promóter hivatalos kérvényét, és felfüggeszti a Kínai Nagydíjat, melyet eredetileg április 19-én rendeztek volna meg.

„Az egészséggel kapcsolatos veszélyek miatti aggályok eredményeképp, valamint mert a WHO nemzetközi veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus miatt, az FIA és az F1 az utazó személyzet, a bajnokság résztvevői és a szurkolók biztonsága és egészsége érdekében léptette életbe ezen intézkedéseket” – tette hozzá a FIA.

Kínai Nagydíj koronavírus Forma-1 FIA Kína
Kapcsolódó cikkek