Közélet

Alaposan felpörögtek az év elején a mobilgyártók

Sorra jelentik be új készülékeiket a világ meghatározó mobilgyártói, a barcelonai Mobile World Congress elmaradása miatt alternatív megoldásokra kényszerültek a cégek.

Online közvetített bemutató, egyszerű sajtóközlemény, kisebb, regionális rendezvény – a többi közt ezeket az alternatív megoldásokat választják a világ vezető mobilgyártói, hogy bemutassák legújabb készülékeiket. A barcelonai Mobile World Congressnek az új koronavírus okozta járvány miatti elmaradása egyrészt nagy csapás az iparág számára, másrészt azonban azzal is jár, hogy nem annyira koncentráltan, néhány nap alatt érkeznek az újdonságok, hanem sokkal jobban elhúzódnak a bejelentések.

Fotó: AFP

A múlt évben már a második legtöbb okostelefont értékesítő Huawei egy Barcelonából közvetített virtuális sajtótájékoztatón leplezte le a Mate Xs-t. A hajlítható kijelzőjű készülék a Huawei legújabb 5G-képes csipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, a fotózás élményét pedig négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

A Mate Xs összehajtva ténylegesen egy két képernyős okostelefonként szolgál, egy 6,6 hüvelykes fő- és egy 6,38 hüvelykes másodlagos képernyővel. Kihajtva egy 8 hüvelykes, mindössze 5,4 milliméter vastagságú tabletté alakul át. A Mate Xs-nek nemcsak a megjelenése és a képességei figyelemre méltók, de az ára is, itthon a Huawei Experience Store-ban kezdik majd árusítani március végén – csaknem egymillió forintos áron.

Pár napja bemutatkozott a Huawei P40 széria első tagja, a P40 Lite, amely kamerasziget nélküli kialakítással, innovatív elrendezésű négykamerás rendszerrel, nagy teljesítményű akkumulátorral és Kirin 810 csipkészlettel érkezik. A készülék több, kifejezetten a közösségimédia-szereplést támogató funkciót vonultat fel.

 

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Mobile World Congress mobil
Kapcsolódó cikkek