Közélet

Az Ékszer TV-n közel hatvanezer forintról induló összegért hirdettek kézfertőtlenítőket

Egy 3 darab 300 ml-es kéztisztító zselét tartalmazó csomagot 59 899 forintos induló áron hirdettek meg.

Az ATV-n futó Ékszer TV nevű teleshop műsorban egy 3 darab 300 ml-es kéztisztító zselét tartalmazó csomagot

59 899 forintos induló áron hirdettek meg

– írja a Pesti Hírlap. A csomaghoz még hozzájön 1370 forint postaköltség is.

Fotó: Pixabay (illusztráció)

A „reklám” elején még majdnem 60 ezer forintért hirdették a terméket:

A végén valóban közel 12 ezer forintra csökkent az ár:

(Az eredeti videót ezen a linken találja.)

A műsorvezető a kézfertőtlenítőket tartalmazó csomag kapcsán közölte:

Nem titok, hogy egész Európában hiánycikk. Mondhatnám azt is, kész csoda, hogy egyáltalán száz csomagot el tudtunk hozni önöknek. Mégegyszer bocsássanak meg azok az emberek, azok a családok, akiknek nem jutott.

A lap megkereste az ATV-t, a sajtóosztály azt válaszolta, hogy műsor reklám volt és előzetesen nem tudták, hogy az élőben sugárzott reklámműsor mit fog tartalmazni.

Többen jelezték, hogy az Ékszer TV átveri a nézőit

Az Ékszer TV-ben mindig kiugróan magas áron hirdetik a termékeket, aztán az áraikat fokozatosan csökkentik, azt a látszatot keltve, mintha a megrendelésekkel párhuzamosan alakítanák az árazást.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban vizsgálta az Ékszer TV-t, mivel a tévé készítői már árultak a pápa által megáldott ékszert is. Több esetben pedig nem derült ki, hogy

a műsor nem élőben, hanem felvételről ment, így egy forgatókönyv szerint zajló felvételt láthattak a fogyasztók valódi bevonása nélkül.

A egyébként hétfőn tette közzé, hogy a járvány miatt ellenőrizte a vírusellenesnek hirdetett termékeket, védőmaszkokat kínáló webshopokat. Például a hatóság több esetben találkozott

jelentős árkedvezményt kínáló akciókkal, amelyek esetében elvárás, hogy az eredetiként feltüntetett ár a korábban valóban alkalmazott ár legyen,

valamint az, hogy a hirdető rendelkezzen megfelelő készlettel a várhatóan megugró fogyasztói igények kielégítésére. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy televíziós műsorok esetében indítottak-e vizsgálatot.

 

Kiemelt kép: Pixabay

járvány koronavírus kézfertőtlenítő Ékszer Tv GVH
Kapcsolódó cikkek