Közélet

Így lehetne megmenteni az idei Grand Slameket

A külföldi szaksajtó összeállítást közölt arról, milyen módon lehetne megrendezni az év hátralevő három Grand Slam tornáját.

Összeállítás közölt az ilovetennis.hu portál a tennis365.com cikkére hivatkozva azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megmenteni a 2020-as év Grand Slamjeit. A cikk szerzője négy pontban szedte össze azokat kitételeket, amelyekkel még három Grand Slamet élvezhetünk ebben az idényben.

  • A szervező ITF-nek komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy az eddigi két hét hét helyett leredukálnák e három torna hosszát egy hétre, vagy maximum 10 napra.
  • Ezt úgy lehetne megrendezni, hogy – természetesen az eredetileg elképzelt pénzdíjak mellett – nagyobb kvalifikációs tornákat rendeznének, és a főtábla már kevesebb résztvevővel zajlana, mint a megszokott. Kevesebb meccsel megoldható lenne a Wimbledon, a US Open, és akár a Roland Garros is.
  • Fotó: AFP

  • A torna korábbi szakaszaiban a meccseket elég lenne két nyert szettre játszani. Ezáltal gyorsabban véget érnének a meccsek, és többet lehetne egy nap megrendezni. Csak a végén lennének három nyert szettes találkozók.
  • Ha a US Opent időben egy kicsit eltolnák, és Wimbledont augusztus elején meg tudnák rendezni, akkor a versenynaptár okos átrendezésével lehetőség nyílna mindhárom Grand Slam megrendezésére.
  • Ehhez természetesen a Roland Garros szervezőinek rugalmassága is kell, akik korábban mindenféle egyeztetés nélkül helyezték át a francia nyílt teniszbajnokságot közvetlenül a US Open utánra.

    Grand Slam koronavírus tenisz
    Kapcsolódó cikkek