Közélet

Fertőzöttek is vannak az InterContinentalban lakó Samsung-gyár munkásai között

A tájékoztatás szerint magyarországi munkavégzésük ideje alatt csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak.

Összesen 300 dél-koreait, a gödi Samsung-gyár munkásait szállásolták el az InterContinental Budapestben – írta meg korábban a HVG. A külügyminisztérium a portál megkeresésére úgy reagált, hogy

Magyarországon az egyik kiemelt beruházó a dél-koreai Samsung SDI, és a beruházás mielőbbi befejezéséhez elengedhetetlenül fontos a gyártási technológia telepítése, a cég szakértői ezért érkeztek Magyarországra, ellátásukról és elhelyezésükről a vállalat gondoskodik.

A dolgozók ellenőrzésen és koronavírus-tesztelésen estek át még Dél-Koreában. Az eredmény negatív lett, ezután az indulásig elkülönítették őket.

A tájékoztatás szerint magyarországi munkavégzésük ideje alatt csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a két helyszín között a vállalat szállítja őket. A szálloda egyik dolgozója csütörtökön arról értesítette később a HVG-t, hogy

a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és ezek alapján úgy tudni, hogy már legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus-fertőzés.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt nekik

– írta.

Az InterContinental Budapest marketingvezetője közölte, hogy néhány vendégnek pozitív lett a koronavírus tesztje. Tájékoztatása szerint a hotel dolgozói megtesznek mindent, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is.

InterContinental koronavírus Samsung
Kapcsolódó cikkek