Közélet

Orbán Viktor: Nemzeti konzultáció kezdődik

A kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közölte:

a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Jelezte,

arról a „Soros György-féle tervről” is meg fogják kérdezni az embereket, amely „adósrabszolgaságot eredményező”, lejárat nélküli „örökkötvények” kibocsátásáról szól.

A kérdőívet postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza. A kormányfő az uniós kárenyhítő csomagról is elmondta a véleményét:

azt találták ki, hogy 700 milliárd euró közös hitelt vesz fel az unió harminc évre, de ilyenkor a magyar ember fejében kigyullad a piros lámpa, hisz a visszafizetésre is közös garanciát vállalna.

Az Infostart szemléje szerint Orbán Viktor nem utasítja el a kárenyhítő csomagot, hanem azt javasolja, hogy ezt alaposan tanulmányozzák át, annál is inkább, mert a javaslatnak része egy bizonyos pénzosztás is, igaz, „abszurd és perverz” módon. A kormányfő úgy látja, a magyar gazdaság válságkezelése a 2010-es mintát követi, ami egyszer már bevált.

koronavírus Orbán Viktor gazdaságvédelmi intézkedések nemzeti konzultáció
Kapcsolódó cikkek