Közélet

Jönnek a világ legjobb lélegeztetőgépei

A jelenlegi piaci viszonyokat és a gép minőségét is figyelembe véve korrekt megállapodás született a Celitron és az állam között.

A nyár végéig a magyar kormány által rendelt lélegez­tetőgépek teljes mennyisége el fog készülni – közölte a Celitron Medical Technologies Kft. a Világgazdaság érdeklődésére.

A beszerzés keretében ezer darab Panther 5 modell érkezik a magyar kórházakba.

A váci cégnél a szerződés értékére vonatkozó kérdésre pontos összeget nem jelöltek meg, ám jelezték, hogy a jelenlegi piaci viszonyokat és a gép minőségét is figyelembe véve korrekt megállapodás született az eladó és a vevő között. A Celitron egyértelművé tette, hogy teljes körű szervizelést vállal a leszállított termékeinél.

A Panther 5 gyártásának jogát a társaság az amerikai Origin Medical Devices vállalattól vásárolta meg. A lélegeztetőgépet 16 év tapasztalatát felhasználva fejlesztették ki a legkorszerűbb technológiák figyelembevételével.

Olyan tulajdonságokkal és specifikációkkal rendelkezik, amelyek kombinációja a világon gyártott lélegeztetőgépek között is egyedi, joggal nevezhető a világ egyik legjobb lélegeztetőgépének

– fogalmaztak.

Fotó: Celitron

Ezzel arra utaltak, hogy korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás így mutatta be a modellt. A Panther 5 invazív és noninvazív lélegeztetésre konfigurált, külső párásító berendezés használatával magas áramlású oxigénterápiára is alkalmas. A gép az intenzív terápiás szakma által megkövetelt modern lélegeztetési módokon üzemeltethető: a lélegeztetéshez kapcsolódó paramétereket kiterjedten monitorozza, valamint diagnosztikai képességekkel is rendelkezik.

A Celitron azt is kiemelte, hogy a hazai megrendelés teljesítésére elsődleges szempontként tekint. Ezzel párhuzamosan elkezdte a cég a Magyarországról teljesíthető exporttevékenységet is, első lépésben a Panther 5 más országbeli engedélyeztetési folyamataival.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja

Celitron beszerzés lélegeztetőgép Panther 5
Kapcsolódó cikkek