Közélet

Önkezével vetett véget életének Cserdi polgármestere

Bogdán László 46 éves volt.

Öngyilkos lett kedd éjjel Bogdán László, Cserdi polgármestere – írja a Hírklikk. A településvezető szegény roma családban született Pécsen, gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Anyagi okokból nem tudott továbbtanulni, ezért saját magát fejlesztette.

2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig a település polgármestereként tevékenykedett.

Bogdán László
Fotó: MM

A cigány is polcra kerül

A közmunkások évek óta biozöldség- és biogyümölcs-termesztést tartanak fenn, az idén a falu már piacra akarja dobni az első cigány termékcsaládot is. Cserdi polgármestere, aki 2006 óta vezette a Baranya megyei községet a februári Manager Magazinnak mesélt a falu terveiről.

Vezetése alatt mintafalut hozott létre Cserdiből. A többi között oktatási programot indított, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, továbbá kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés – írja a portál.

A rendőrség a 24.hu-nak megerősítette a halálesetet, amelynek körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a részletekről jogszabály engedélyének hiányában nem adhatnak tájékoztatást.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

 

Cserdi Bogdán László öngyilkosság
Kapcsolódó cikkek