Közélet

Szerdától már kell fizetni a parkolásért

Több kerületben is már kedden szedték a díjat.

A kormányrendelet szerint szerdán még senkitől sem kérhettek volna parkolási díjat, de több fővárosi kerületben is piros büntetőcsomag várta az autósokat – írja a Magyar Nemzet. Ferencvárosban viszont csak figyelmeztetés volt a csomagban, még nem büntettek.

„Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a 282/2020 (VI.17) Korm. rendelet alapján a kihirdetett veszélyezhet 2020. ­július 1-jei hatállyal megszűnt, ezért üzemidőben a közterületi parkolás díjköteles” – állt a a ferencvárosi figyelmeztetésben.

Fotó: Teknős Miklós /Magyar Nemzet

A XII. kerületben is élesítették az automatákat. „Nem volt egyértelmű a kormányrendelet, hogy nulla órától vagy éjféltől kell értelmezni, ezért úgy döntöttünk, hogy parkolódíjat szedünk, de senkit sem bírságoltunk meg” – mondta a Hegyvidéki Önkormányzat a Magyar Nemzetnek.

Mint ahogy arról a VG.hu is beszámolt, hogy a Fővárosi Közgyűlés arról döntött, hogy augusztus 1-jétől Budapest több kerületében drágul a parkolás. A kerületek tarifáiról még zajlik a vita, Niedermüller Péter, DK-s erzsébetvárosi polgármester nyolcszáz forintos óradíjat és este tizenegyig tartó üzemidőt is el tud képzelni.

parkolás
Kapcsolódó cikkek